Dresaj / Training

Căteii sunt o sursă inepuizabilă de armonie si încredere, îţi oferă nenumărate momente pline de haz, îţi alină durerea, îţi păstrează buna dispozitie si te protejează în momente critice.


Totuși, atât puii de câine cât şi stăpânii lor trebuie să parcurgă nişte etape până să ajungă să aibă o relaţie bazată pe încredere neconditionată. Dresajul este un aspect extrem de important - mai mult - el fiind o conditie pentru a avea un caine educat si usor de crescut.


Demararea unui program de dresaj, dincolo de pasiunea si mandria dumneavoastra de a avea un caine inteligent, un prieten, sau un ajutor de nadejde, va infrumuseta viata cainelui dumneavoastra. Un caine dresat este un caine fericit. De ce? Pentru ca va avea mai putine restrictii si va beneficia de mai multa libertate si incredere din partea dumneavoastra.Socializare

 Este recomandat sa fie
făcuta la o vârstă frageda.
Este un punct important in cresterea unui catel, deoarece in aceasta etapa a vietii el trebuie sa invete sa relationeze cu alti catei intr-un mod cat se poate de normal (fara sa fie speriat sau timorat).
In urma socializarii, o data cu inaintarea in varsta, cainele invata sa interactioneze cu alti caini, oameni, fara a avea probleme de comportament.
 

 
 

Dresaj de ring

Câinele este antrenat sa meargă intr-un ritm impus la concursurile de frumusețe.
In viata unui câine de expoziție, dresajul de ring reprezinta un procent important în obținerea calificativelor pe care le va obține .
 

 

 
 Disciplina

Consta in educarea cainelui in diferite medii si cuprinde mai multe etape si comenzi. Unul dintre principalele motive pentru a-ti dresa cainele este siguranta ta si a lui, deoarece in acest fel poti prevenii situatiile imprevizibile.
Etapa I – educarea cainelui cu lesa
Etapa II – educarea cainelui liber (fara lesa)
Comenzi:

·         Sezi

 


 

 
   

·         Culcat

 
 

 
 

 


 
·         Asteapta

 
 
 Paza & Protectie (agresivitate)


 
 
 
 

O mare parte din proprietarii de caini, au exemplare  care se preteaza a fi un bun paznic. Prin natura rasei, poate fi chiar un caine de paza care isi poate indeplini menirea fara a fi dresat, dar in aceasta situatie noi nu il putem controla si el devine un real pericol atat pentru alte persoane cat si pentru proprietar si membrii familiei.
Atac la comanda – cainele este antrenat sa atace in prezenta stapanului numai la comanda acestuia ori de cate ori acesta i-o cere si se opreste din atac la cererea stapanului.
Atac fara comanda – cainele este antrenat sa atace atunci cand stapanul este atacat prin surprindere si nu mai poate da comanda cainelui. Cainele preia atacul din proprie initiativa.


Comments